VEZANI TEKST - Duraković: Ovo je poruka političkim diletantima iz Sarajeva koji SNSD-u i SDS-u prodaju biračke odbore u Srebrenici!

- Možda bi mu klevetu i oprostio jer mogu shvatiti da očajnički pokušava prikriti da se pristao ponovo podvući pod skute 'mrske mu SDA' bez koje je postao politički impotentan. Ne plašim se ja crtanja mete na mom čelu, ali ne mogu i neću nikome dozvoliti da mi zbog sitnog političkog interesa ugrožava sigurnost porodice. Sa Ćamilom ću se lično obračunati, ljudski i dostajenstveno, na sudu, a politički sam ga očigledno već nasekirao. Nisu tačne Ćamilove tvrdnje da sam SNSD-u  prodao biračke odbore u Srebrenici.

Njegov je problem što novi politički subjekti sužavaju prostor za njegove i manipulacije drugih 'bošnjačkih dušebrižnika' koji osim vlastitog nikada nisu vidjeli drugi politički interes u Srebrenici. Moj problem je što Durakoviću nisam ispunio želju da budem dio njegovog plana za krađu glasova unutar liste na kojoj se nalazi i njegovo ime. U tome mu pomažu njegovi "prijatelji" iz SNSD-a, pa se valjda kroz napade na druge valja unaprijed opravdati pred SDA iz koje mu još trebaju halaliti i prijetnje oružjem jer nije dobio podršku da se kandiduje za načelnika - stoji u Bekanovom saopćenju.

Pozvao je Ćamila Durakovića da javno objavi navodne poruke "Srbina s kojim se dopisivao".

- Ja tvrdim da tamo nema mog ni imena Prve stranke. Bilo bi dobro i da objasni zašto se uopšte dopisivao s tim Srbinom. Možda je u pitanju trgovina srpskim mjestima u biračkim odborima u dijelovima Srebrenice gdje žive samo Bošnjaci. Ako je tako, onda je novi projekat "bošnjačkog jedinstva" već propao, mada ja sumnjam da iskreno i postoji. Odgovorno tvrdim da ja lično, a ni Prva stranka ni jednim potezom nismo radili ništa što bi bilo isključivo u interesu pojedinaca - stoji u Bekanovom reagiranju.