Subota, 10.06.2023.

Besplatna obuka u alpskom i nordijskom skijanju za osnovce iz Novog Sarajeva

Tokom zimskog raspusta kroz obuku u alpskom skijanju proći će 90 učenika, a nordijskim skijanjem bit će obuhvaćeno 120 učenik

Općina Novo Sarajevo osigurala je besplatnu obuku učenika novosarajevskih osnovnih škola u alpskom i nordijskom skijanju na planini Igman.

Tokom zimskog raspusta kroz obuku u alpskom skijanju proći će 90 učenika, a nordijskim skijanjem bit će obuhvaćeno 120 učenika. Predviđene su četiri smjene u trajanju od pet dana, saopćeno je danas iz Općine.

Zahvaljujući povoljnim vremenskim uvjetima za skijanje na olimpijskoj planini Igman stvoreni su i neophodni uvjeti za realizaciju ovog tradicionalnog projekta općine, te će tako veliki broj učenika biti u mogućnosti i ove godine provesti svoj zimski raspust družeći se na zdrav i kvalitetan način.

Obuku u alpskom skijanju provodi JU Centar za sport i rekreaciju, a za pružanje usluga obuke učenika u nordijskom skijanju zadužen je Ski-klub "Igman".

- Vrijednost ugovora za pružanje usluga obuke učenika osnovnih škola sa područja Općine Novo Sarajevo u alpskom skijanju iznosi 19.500 KM, dok je za nordijsko skijanje planirano 13.000 KM - navodi se u saopćenju.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh