open-navfaktor-logo
search
Uvedene mjere
Bez obilježavanja Prvog maja: Puste i banjalučke ulice i izletišta
Zbog mjera koje su uveli banjalučki i Republički štab za vanredne situacije radi sprečavanja širenja koronavirusa izletišta i ulice u Banjoj Luci danas od 12 sati potpuno su pusti.
01.05.2020. u 16:02
get url
text

Danas u Banjoj Luci ne radi ništa osim dežurnih službi, a u 12 sati počeo je policijski sat koji će trajati do sutra u pet sati. Policijski sat bit će na snazi u istom periodu sutra i prekosutra, a zabrane kretanja izuzeta su djeca sa poteškoćama u razvoju u pratnji roditelja, staratelja ili druge osobe, uz obavezno pridržavanje mjera zaštite tokom ova tri dana od 17 do 18 sati.

U dane prvomajskih praznika, dozvoljeno je i izvođenje kućnih ljubimaca, najviše do 200 metara udaljenosti od mjesta stanovanja, uz obavezno pridržavanje zaštitne mjere socijalnog rastojanja, u trajanju do 20 minuta, danas i sutra od 22 do 23 sata, a u nedjelju od 20 do 21 sat.

Odlukom Štaba za vanredne situacije Banje Luke sutra i prekosutra će biti dozvoljen rad od sedam do 11 sati trgovinama prehrane i robe široke potrošnje, dok će tržni centri kojima je odlukom Republičkog štaba za vanredne situacije na području RS-a dozvoljen rad od danas, morati čekati ponedjeljak, jer im je banjalučki štab zabranio da rade do tada.

Trešnjik, izletište na Banj brdu, koje je u prethodnim decenijama na Međunarodni praznik rada, Prvi maj okupljalo na stotine izletnika danima je zatvoreno za posjetioce, a u pitanju je mjera koju je uveo banjalučki štab za vanredne situacije kako bi se spriječilo okupljanje građana. Istom zabranom zatvoren je i park "Mladen Stojanović", kao i plaže na obalama Vrbasa koje su također bile redovno odredište Banjalučana za Prvi maj.

{$galerijaFotografija}

One koji su ostali u stanovima, odnosno nemaju vikendice i dvorišta, vjerovatno tješe loši vremenski uslovi s obzirom na to da se na području Banje Luke smjenjuju sunčani intervali i pljuskovi. 

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 842 slučaja virusa korona, od posljedica COVID-19 preminulo je 35 osoba, a oporavila se 381 osoba.

Banja Luka za Prvi maj
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.