open-navfaktor-logo
search
Krizni štab BPK
Bičo: Od jučer su 53 osobe iz firme Ginex i njihove kompletne porodice u samoizolaciji
Predsjednica Kriznog štaba ministarstva zdravstva Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) dr. Medina Bičo epidemiolog, potvrdila je da su tri osobe kod kojih je potvrđen koronavirus dobrog općeg stanja te da se nalaze u kućnoj izolaciji.
21.03.2020. u 14:19
get url
text

- Oni i njihove porodice zasad nemaju nikakvih simptoma i najbitnije nam je da pratimo simptome i da se poštuje izolacija tih osoba jer to je najbolja mjera u ovom lancu, da se smanji širenje koronavirusa. Dobra je vijest da se kod zaraženih osoba ne razvija teška klinička slika ali virus se veoma brzo prenosi i duže može da se zadrži u spoljašnjoj sredini i vrlo lako se prenosi s osobe na osobu - istakla je dr. Bičo.

Naglasila je da jako bitno poštivanje mjera i naredbi koje je izdao Krizni štab.

- Potrebno je da se nosi maska i prilikom odlaska u trgovine te da se drži potrebno odstojanje. Od jučer su 53 osoba iz firme Ginex i njihove kompletne porodice u samoizolaciji, imamo 61 osobu koje su došle iz drugih zemalja koje su dobile riješenja o samoizolaciji, dok je osam osoba izašlo iz zdravstvenog nadzora i kod njih se nisu razvili simptomi bolesti - istakla je Bičo.     

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.