Mostar

Bira se novo rukovodstvo Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH

Objavljeno: 31.05.2019. u 15:36

Za novog predsjednika Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH predložen je Željko Raguž

FOTO: Fena

Na drugoj izbornoj skupštini Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH, koja se održava u petak u Mostaru, bit će izabrano novo rukovodstvo te stranačke organizacije.

Dosadašnji predsjednik Kluba utemeljitelja Rade Bošnjak podsjetio je da je ta stranačka organizacija utemeljena 2015. godine te da je Klub u protekle četiri godine svojim radom pridonio razvoju HDZ-a BiH.

- Klub utemeljitelja kroz ove četiri godine radio je po pitanjima vezanim uz politička događanja koja smo smatrali bitnim i davao svoje stavove. Mislim da smo jedan od bitnijih stubova HDZ-a BiH - poručio je Bošnjak uoči početka izborne skupštine.

Danas će biti izabran novi predsjednik i zamjenik predsjednika Kluba, sedam potpredsjednika, deset članova Predsjedništva Kluba, trideset članova Središnjeg odbora, kao i Nadzorni odbor, a za novog predsjednika Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH predložen je Željko Raguž.

Potpredsjednik Kluba utemeljitelja Zdenko Ćosić osvrnuo se na aktualne političke događaje i proces formiranja vlasti, istaknuvši kako je potrebno postići kompromis što je prije moguće.

- Međutim, kompromisi se ne mogu raditi na svim pitanjima. Ne možete tražiti kompromis kada je u pitanju suverenost naroda kojeg predstavljate. To i nije kompromis, već kompromitiranje politike. Kada je u pitanju izborni zakon mi kao HDZ BiH želimo dogovor s našim partnerima radi interesa i budućnosti ove zemlje kako se ne bismo svakih nekoliko godina dovodili u situaciju stvaranja psihoze i uskraćivanja prava jednog naroda - poručio je Ćosić.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije