open-navfaktor-logo
search
BVB potvrdio
Bivši kapiten se vratio: Mats Hummels ponovo u Dortmundu
Prema informacijama Kickera Borussija će Hummelsa platiti 38 miliona eura, u šta su uključeni i eventualni bonusi, naravno ukoliko ih iskusni stoper ispuni
19.06.2019. u 16:16
get url
text

Borussia Dortmund postigla je dogovor s Bayern Münchenom o transferu iskusnog stopera i bivšeg njemačkog reprezentativca Matsa Hummelsa.

Defanzivac koji je u periodu od 2008. do 2016. godine već nosio dres Milionera, čiji je bio i kapiten, vraća se u klub za koji je upisao 306 zvaničnih nastupa i postigao 25 golova.

Iako su ljuti rivali dogovorili transfer, preostalo je da Hummels obavi ljekarske preglede, iako je BVB na klupskoj internet već potvrdio povratak Hummelsa.

Prema informacijama Kickera Borussija će Hummelsa platiti 38 miliona eura, u šta su uključeni i eventualni bonusi, naravno ukoliko ih iskusni stoper ispuni.

Hummels je u ljeto 2016. godine za 35 miliona eura prešao iz Borussije u redove bavarskog kluba, a poslije tri godine vraća se u Dortmund, iako je s Bayernom imao važeći ugovor do 2021. godine.

Zanimljivo da je Hummels i prvi put u Borussiju stigao iz Bayerna. Nakon posudbe u januaru 2008. godine Borussija je u ljeto 2009. godine njegov ugovor otkupila za 4,2 miliona eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.