Banja Luka

Suđenje specijalcima MUP-a RS-a: Svjedok plakao, svjedočenje prekinuto

Objavljeno: 14.03.2019. u 19:38 Autor: B. S.

Supruga mi je umrla i još mi je sin ostao, a sada moram svjedočiti protiv njega, kazao je Milan Janjuz kroz plač

FOTO: Arhiv

Svjedok Milan Janjuz, koji je danas trebalo da svjedoči u Okružnom sudu Banja Luka, na suđenju suspendovanim specijalcima MUP-a RS-a i njihovom saradniku, plakao je za govornicom za svjedoke, te je njegovo svjedočenje prekinuto. On je otac ranije osuđenog specijalca Gorana Janjuza, koji je dobio šest mjeseci jer se nagodio za saradnju sa tužilaštvom.

U Okružnom sudu Banja Luka se po treći put sudi nekadašnjim specijalcima MUP-a RS Vladanu Maliću, Goranu Parašu i Aleksandru Popoviću, te njihovom saradniku Olegu Bandi za pljačku blizu 617.000 КM Unicredit banke iz vozila "Sector security" na autoputu Banja Luka – Gradiška u septembru 2015. godine.

- Ne znam ništa o pljački. Slabo se bilo čega sjećam. Supruga mi je umrla i još mi je sin ostao, a sada moram svjedočiti protiv njega – kazao je Milan Janjuz kroz plač.

Advokat optuženih Jadranka Ivanović istakla je da on ima zakonsko pravo da odbije svjedočenje jer je otac osuđenog, pa je njegovo svjedočenje prekinuto.  Danas je u sudu svjedočio Darko Кušljić, rođak također ranije osuđenog specijalca Danijela Kuzmića. On je potvrdio da mu je Kuzmić dao veću sumu novca na čuvanje, koju su od njega kasnije oduzeli pripadnici tužilaštva, te precizirao da je bilo je ukupno 198 novčanica po 50 eura.

- Nisam znao odakle mu te pare i nije mi pričao, ali mi je bilo sumnjivo - kazao je Kušljić.

Vrhovni sud RS-a je dva puta ukidao osuđujuće presude spomenutoj grupi.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije