open-navfaktor-logo
search
Kup BiH
Borac prvi finalista, Klis se nije obrukao u duelu s premijerligašem
Fudbaleri Borca prvi su finalista ovosezonskog izdanja Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su u revanš-meču polufinala s 2:1 u Vrapčićima nadigrali ekipu Klisa iz Buturović-Polja.
21.04.2021. u 16:48
get url
text

Sve zanimljivo na susretu koji je odigran na stadionu Veleža desilo se u prvih 45 minuta susreta.

Gosti iz Banje Luke, koji su u prvom susretu slavili s uvjerljivih 4:1, poveli su u 13. minuti. Strijelac je bio Moraitis.

Klis je ekspresno izjednačio, već u narednoj minuti. Vila je ukrao loptu neopreznom Milojević i situaciji jedan na jedan rutinski matirao Lakića.

Veliku priliku u 26. minuti imao je kapiten Borca Stojan Vranješ, ali je iz izgledne situacije šutirao pored gola.

Okvir gola je dva puta spašavao sastav Nedima Kudre koji je drugi put danas kapitulirao u sudijskoj nadoknadi. Poslije gužve u šesnaestercu Klisa lopta je stigla do Zakarića, koji pogađa za 1:2. Domaćin je prethodno tražio prekršaj poslije visoko podignute noge jednog od fudbalera Borca.

Iz nastavka meča vrijedi spomenuti priliku za Klis iz 53. minute preko Canovića, te šut Zakarića iz 78. minute koji je Cero skrenuo u korner.

Na kraju se može reći da se član Druge lige FBiH - grupa Jug nije obruka, čak je na momente igrao dosta otvoren i dopadljiv fudbal, no Borac je s ukupnih 6:2 čekirao mjesto u finalu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.