open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Borba za elitu: Zmajevi protiv Crne Gore imaju prvu meč loptu
Teniskim žargonom rečeno - Zmajevi večeras na Bilinom polju imaju prvu meč loptu.
23.09.2022. u 07:23
get url
text

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine od 20.45 sati na zeničkom stadionu dočekuje Crnu Goru i eventualnom pobjedom, kolo prije kraja sezone, osigurat će prvo mjesto u grupi 3 Lige nacija B.

VEZANI TEKST - Petev govorio o Kruniću, Džeko osjeća "pozitivnu energiju" i očekuje podršku sa tribina

A vrh tabele donosi promociju u Ligu nacija A, te automatski plasman u baraž za EURO 2024 ukoliko kroz kvalifikacije ne uspijemo osigurati put u Njemačku.

- Za nas je jako bitno da pobijedimo. Tri boda su veoma važna - rekao je Ivaylo Petev, selektor BiH, u najavi utakmice dodavši da je važno da svi budu "zdravi u glavi tokom utakmice":

- Da ne padamo psihički i da ne izgubimo glavu kao što je to bilo u nekim drugim utakmicama. Glava je najbitnija. Mi moramo hladne glave odigrati svih 90 minuta.

I Edin Džeko, kapiten Zmajeva, nada se pobjedi.

- Sigurno da nam je, prije svega, drago što se nalazimo u ovakvoj situaciji na tabeli, sami odlučujemo o svojoj sudbini, na svom stadionu, pred svojim navijačima. Ekipa zna šta nas očekuje, odnosno zna šta bi nam značila eventualna pobjeda - kazao je Džeko.

VEZANI TEKST - Prvo mjesto u Ligi nacija donosi mnogo: Plasman među elitu, baraž za EURO i drugi šešir u kvalifikacijama

Miodrag Radulović, selektor Crne Gore, poručio je kako će ovo biti istinski derbi, da je njegova ekipa zaslužila ovakvu utakmicu, prije svega zbog odnosa prema igri, borbenošću, odnosom prema grbu i dresu koji nose.

- Već kad smo došli u situaciju da napravimo još nešto veće, mi ćemo pokušati da to iskoristimo. Bit će teško, očekujem tešku utakmicu. Bosnu i Hercegovinu izuzetno cijenim. Neka pobijedi onaj ko bude bolji - rekao je Radulović dodavši:

- Vrlo dobro znamo kako BiH igra. Bez obzira na to što im nedostaje nekoliko igrača, Bosna ima širok roster zaista kvalitetnih igrača, to su pokazale ove kvalifikacije. Bilo je dosta rotacija, a oni su na prvom mjestu i veliki respekt za njih.

Meč na Bilinom polju na programu je od 20.45 sati, a sudit će Szymon Marciniak iz Poljske. Direktan TV prijenos možete gledati na BHRT-u.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.