open-navfaktor-logo
search
Posjete
Borovac danas sa migrantima u USK: Kako zaštititi djecu
Fokus posjete Borovac jeste pitanje zaštite prava jedne od najugroženijih kategorija migranata, a to su djeca, pogotovo djeca bez pratnje roditelja i staratelja
30.10.2018. u 09:12
get url
text

Ministrica za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Semiha Borovac boravit će danas u radnoj posjeti Unsko-sanskom kantonu (USK).

Planiran je niz sastanaka i terenskih posjeta s čelnim ljudima USK-a, predstavnicima bh. institucija te domaćih i međunarodnih organizacija koje su uključene u aktivnosti u vezi s povećanim prilivom migranata i njihovog tranzita kroz BiH.

Fokus posjete Borovac jeste pitanje zaštite prava jedne od najugroženijih kategorija migranata, a to su djeca, pogotovo djeca bez pratnje roditelja i staratelja.

Cilj je da se kroz direktnu komunkaciju s nadležnim institucijama te domaćim i međunarodnim partnerima razmotre aktivnosti koje se provode na terenu te da li su one u skladu s Konvencijom o pravima djeteta, odnosno da li se provode u najboljem interesu djece migranata, saopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.