Posjete

Borovac danas sa migrantima u USK: Kako zaštititi djecu

Objavljeno: 30.10.2018. u 09:12

Fokus posjete Borovac jeste pitanje zaštite prava jedne od najugroženijih kategorija migranata, a to su djeca, pogotovo djeca bez pratnje roditelja i staratelja

Ministrica za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Semiha Borovac boravit će danas u radnoj posjeti Unsko-sanskom kantonu (USK).

Planiran je niz sastanaka i terenskih posjeta s čelnim ljudima USK-a, predstavnicima bh. institucija te domaćih i međunarodnih organizacija koje su uključene u aktivnosti u vezi s povećanim prilivom migranata i njihovog tranzita kroz BiH.

Fokus posjete Borovac jeste pitanje zaštite prava jedne od najugroženijih kategorija migranata, a to su djeca, pogotovo djeca bez pratnje roditelja i staratelja.

Cilj je da se kroz direktnu komunkaciju s nadležnim institucijama te domaćim i međunarodnim partnerima razmotre aktivnosti koje se provode na terenu te da li su one u skladu s Konvencijom o pravima djeteta, odnosno da li se provode u najboljem interesu djece migranata, saopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije