open-navfaktor-logo
search
UEFA potvrdila
Bosna i Hercegovina će imati predstavnika u Ligi prvaka
Iz UEFA-e je danas stigla potvrda da će prvak Bosne i Hercegovine, Zvijezda 09, ove sezone učestvovati u Omladinskoj Ligi prvaka.
26.08.2021. u 13:45
get url
text

Zvijezda 09 je prošle sezone osvojila prvo mjesto u Premijer ligi BiH za juniore sa 63 boda, ispred Slobode, Željezničara i Borca koji su im bili najbliži konkurenti, te će predstavljati Bosnu i Hercegovinu u Ligi prvaka.

Osim odličnih nastupa u ligi, juniorski tim iz Etno sela Stanišići je u sezoni 2020/2021 ostvario i plasman u finale Omladinskog Kupa BiH gdje je poražen od Zrinjskog sa 1:0.

Zvijezda 09 će ime protivnika u Ligi prvaka saznati nakon žrijeba koji je zakazan za 31. august.

Nakon Željezničara i Zrinjskog, Zvijezda 09 je treći tim koji će našu domovinu predstavljati u Omladiskoj Ligi prvaka.

Baš kao i juniori Željezničara i Zrinjskog prethodnih sezona, tako će i ekipa Zvijezde 09, igrati u dijelu takmičenja koji se zove "put nacionalnih šampiona".

Zvijezda nije jedini debitant u takmičenju, a osim bh. predstavnika po prvi u takmičenju će se naći Akademia e Futbollit (Albanija), Angers (Francuska), Csikszereda (Rumunija), Daugavpils (Latvija), Deportivo La Coruna (Španija), Empoli (italija), Hajduk Split (Hrvatska), Köln (Njemačka), Pogon Szczecin (Poljska), Saint Patrick's Athletic (Irska) i Trabzonspor (Turska).

Osim debitanata u dijelu žrijeba u kojem je i Zvijezda naći će se još Genk (Belgija), AZ Alkmaar (Nizozemska), Midtjylland (Danska), Rangers (Škotska), Sparta Prag (Češka), APOEL (Kipar), PAOK (Grčka), Crvena zvezda (Srbija), Hammarby (Švedska), Rosenborg (Norveška), Maccabi Haifa (Izrael), Kairat Almaty (Kazahstan), Minsk (Bjelorusija), Gabala (Azerbejdžan), Septemvri Sofia (Bugarska), Žilina (Slovačka), Domžale (Slovenija), MTK Budapest (Mađarska), Žalgiris Vilnius (Litvanija) i Shkëndija (Sjeverna Makedonija).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.