open-navfaktor-logo
search
Zastupnik u NSRS-u
Bratić: Da je vlast iz RS-a iskreno željela pomoći građanima, glasala bi u državnom parlamentu
Zastupnik Koalicije za Bosnu i Hercegovinu u Narodnoj skupštini bh. entiteta Republika Srpska Senad Bratić je na današnjoj posebnoj sjednici u Banjoj Luci kazao kako se ne poštuje državna hijerarhija. 
18.03.2022. u 14:42
get url
text

- Nema u zakonu ni u ustavu uporište da NSRS traži od Parlamentarne skupštine BiH da joj dostavlja sve materijale sa sjednica. Analogno tome, NSRS bi trebao slati općinama i gradovima materijale sa svojih sjednica. Naravno da ne treba - poručio je na određen način i ironično Bratić.  

Istakao je da je pitanje pomoći stanovništvu u BiH kroz usvajanje određenih izmjena zakona trebalo uraditi na državnom nivou.  

- Koalicija Zajedno za BiH podržava sve prijedloge kako bi se poboljšao život građana. Ponavljam, da je pozicija iz RS-a željela da najhitnije pomogne bh. građanima, trebala je glasati za predložene zakone u Parlamentarnoj skupštini BiH - istakao je Bratić. 

Inače, predstavnici opozicionih srpskih stranaka dostavili su NSRS-u prijedlog zaključaka, u kojima se, između ostalog, navodi da ovaj entitetski organ podržava Prijedlog zakona o izmjenama zakona o akcizama u BiH kojima se ukidaju akcize na naftne derivate na period od šest mjeseci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.