open-navfaktor-logo
search
Svečano u Mostaru
Čekalo se dvije godine: 500 mažoretkinja na nacionalnom mažoret prvenstvu BiH
Prvenstvo Nacionalnog mažoret saveza Bosne i Hercegovine, na kome se takmiči oko 500 mažoretkinja iz osam bh. gradova, počelo je danas u Sportskoj dvorani Bijeli brijeg u Mostaru.
29.05.2022. u 15:04
get url
text

Predsjednica Nacionalnog mažoret saveza BiH Alisa Cvitanović kazala je kako se na ovaj događaj čekalo dvije godine.

- Jedva smo dočekali da se napokon opet zajedno okupimo na parketu. Svim mažoretkinjama želim pregršt lijepih uspomena, malo rekvizita na podu i puno razloga za osmijeh - kazala je Cvitanović na svečanom otvorenju prvenstva.

Nacionalno prvenstvo mažoret saveza BiH otvorenim je proglasila glavna tajnica Sportskog saveza Grada Mostara Mirjana Bošnjak.

- Iznimna čast i zadovoljstvo mi je što je Mostar po drugi put u historiji domaćin ovako lijepe sportske manifestacije. Mostarske mažoretkinje svojom pojavnošću i svojom nesebičnošću pojave se na svakoj bitnoj sportskoj, gospodarskoj i kulturnoj manifestaciji u našem gradu i vi ste naš zaštitni znak, ali i zaštitno lice svih pozitivnih stvari koje se događaju u našem gradu. Svim ovim prekrasnim djevojkama, mažoretkinjama, želim puno sportske sreće da svoje koreografije izvedu u najljepšem mogućem svijetlu – istaknula je Bošnjak.

Na prvenstvu, osim mostarskih, učestvuju mažoretkinje iz Busovače, Čapljine, Čitluka, Gruda, Kiseljaka, Novog Travnika i Rame, a takmiču se u formacijskom i neformacijskom programu.

{$galerijaFotografija}

Ove godine svoje snage na prvenstvu će se predstaviti 58 neformacija i 28 formacija, i to raspoređene u tri dobne grupe - kadetkinje (8-11 godina), juniorke (12-14 godina) i seniorke (15 godina i više).

U prvom dijelu dana na programu su neformacijske kategorije, dok je najatraktivniji dio programa, formacijski ples, na rasporedu od 15.45 do 18 sati.

Inače, Nacionalno mažoret prvenstvo službeno je najviše i jedino državno takmičenje mažoretkinja za titulu prvaka Bosne i Hercegovine u mažoret vještinama.

Nacionalno mažoret prvenstvu BiH u Mostaru
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.