open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Centar "Safet Zajko": Obilježena godišnjica uz sportska takmičenja
Nedavno smo otvorili adrenalinski park, a ubrzo ćemo otvoriti i igralište za djecu uzrasta od tri do šest godina, pripremamo i obnovu dva objekta, u jednom će se graditi hotel za sportiste, a u drugom centar za edukaciju, kulturne i muzejske sadržaje, kazao je načelnik Efendić
21.09.2019. u 17:46
get url
text

Centar za edukaciju, sport i rekreaciju danas je obilježio četvrtu godišnjicu od otvaranja. Tim povodom na sportskim terenima održana su takmičenja, a pobjednicima su uručene i nagrade, dok je za mnogobrojne posjetitelje priređen zabavni program.

Održana su takmičenja u bacanju kugle, odbojci na pijesku, tenisu i adrenalinskim sportovima. U takmičarskoj atmosferi koja je vlada od jutarnjih pa do popodnevnih sati uživali su, kako takmičari, sportisti, tako i mnogobrojni građani koji su odlučili da ovaj sunčani dan provedu u prelijepom ambijentu najvećeg parka u gradu Sarajevu. 

Prisutnim posjetiteljima i takmičarima dobrodošlicu je poželio načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić istakavši, da je Centar "Safet Zajko" postao omiljeno mjesto za druženje, sport i rekreaciju u Novom Gradu, ali i šire, iako nije prošlo puno vremena od njegovog otvaranja.

- Centar sa svojim sadržajima nešto je najbolje što se moglo uraditi za naše građane. Mi kontinuirano radimo na otvaranju novih sadržaja, nedavno smo otvorili adrenalinski park, a ubrzo ćemo otvoriti i igralište za našu najmlađu djecu uzrasta od tri do šest godina. Također, uskoro će se raditi i obnova dva objekta, u jednom će se graditi hotel za sportiste, a u drugom centar za edukaciju, kulturne i muzejske sadržaje - kazao je načelnik Efendić.

U planu je da se u narednom periodu gradi i igraona zatvorenog tipa kako bi se osigurao prostor za igru i u zimskim mjesecima, tako da će jedan od objekata biti preuređen u dječiju igraonu u zatvorenom prostoru.

{$galerijaFotografija}

 Najuspješnijim takmičarima dodijeljene su simbolične nagrade koje je uručio načelnik Semir Efendić.

U bacanju kugle najbolji rezultat postigao je Asmir Kolašinac, prvak Evrope u bacanju kugle. Na drugo mjesto plasirao se Kemal Mešić, naš dvostruki olimpijac, dok je trećeplasirani Nermin Štitkovac, bh. junior peti u svijetu.

Među 16 tenisera kadetskog uzrasta koji su se danas takmičili, najuspješniji je bio Amar Silajdžić, reperezentativac BiH u kategoriji do 14 godina, dok je drugo mjesto osvojio Emir Bajić, a treće Bakir Škrijelj.

U odbojci na pijesku nastupilo je deset ekipa iz Sarajeva, Breze i sa Pala. Prvo mjesto osvojile su ekipe Odbojkaškog kluba Ort Ena Sobo i Azra Osmanović, drugoplasirane su odbojkašice OK Ilidža - Nora Maslo i Amila Bećirbegović, dok su treće mjesto osvojile Nađa Hadžiosmanović i Irma Bakić, Odbojkaške akademije Smeč.

Posebno je uzbudljiva atmosfera vladala u nedavno otvorenom adrenalin parku, gdje su se takmičile ekipe Gorske službe spasavanja Novi Grad, GSS Ilidža, GSS Prozor i GSS Žepče. Među njima najbolji su bili Mahir Suljić i Mirza Mujkić iz GSS-a Novi Grad, drugo mjesto pripalo je Harisu Šaljiću i Feridu Kadiću iz Kluba ekstremnih sportova Unisport. Treće mjesto osvojili su Adi Osmanbegović i Elvir Klačar iz GSS-a Ilidža, navodi se u saopćenju Općine Novi Grad.

centar-safet-zajko1.jpg
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.