open-navfaktor-logo
search
GFC Sarajevo
Centar ZAMM MC mijenja ime: Mi smi i Željezničar i Sarajevo i bordo i plavi
Futsal klub Centar ZAMM MC objavio je da mijenja ime i da bi se ubuduće trebali zvati Gradski futsal klub Sarajevo, odnosno GFC Sarajevo.
14.07.2020. u 14:41
get url
text

Iz sarajevskog kluba objasnili su zbog čega su se odlučili za ovaj potez.

- Poštovani prijatelji kluba, želimo vas obavijestiti da smo u završnoj fazi promjene imena kluba, koji će u budućnosti nositi naziv "Gradski Futsal Club Sarajevo".

Želja nam je bila da objedinimo sve simbole našeg glavnog grada u jedan inovativni grb, koji je i plavi i bordo, jer smo mi i Željezničar i Sarajevo, jer smo mi Gradski Futsal Club i trenutno smo jedini klub u Premijer futsal ligi BiH iz Sarajeva.

Ovom prilikom želimo se zahvaliti Gradskoj Upravi što nam je dopustila korištenje imena glavnog grada BiH u nazivu našeg kluba, kao i gradonačelniku Abdulahu Skaki, koji je najavio svoju podršku našem i vašem klubu, te načelniku Općine Centar Nedžadu Ajnadžiću, koji će i u budućnosti biti prijatelj kluba, baš kao i do sada.

Također, pozivamo sve one koji smatraju da mogu pomoći radu našeg kluba, da nam se pridruže, kako bismo naš grad predstavili u najljepšem mogućem svjetlu na premijerligaškim terenima širom Bosne i Hercegovine, jer Sarajevo zaslužuje da ima najbolji futsal klub u BiH - saopćeno je iz kluba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.