open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo
Česi dolaze oslabljeni u Sarajevo
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u okviru prvog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo dočekuje Češku.
24.11.2021. u 11:46
get url
text

Česi u Sarajevo stižu bez nekoliko važnih igrača.

Od ranije je poznato da za Čehe neće nastupati igrači iz NBA lige Tomas Satoransky i Vit Krejči, kao i Jan Vesely, košarkaš Fenerbahčea. Selektor Ronen Ginzburg također neće moći računati na Blakea Shilba, te Onderja Balvina i Patrika Auda koji nisu bili u mogućnosti da doputuju iz Japana.

Stručni štab Češke se u posljednjem trenutku susreo sa još dva otkaza. Iskusni dvojac Vojtech Hruban - Martin Kriz neće biti u kombinaciji za susret protiv naše reprezentacije u petak, kao i za utakmicu protiv Litvanije koja je na rasporedu u ponedjeljak.

- U posljednjem trenutku morali smo da se nosimo sa izostankom našeg kapitena Vojte Hrubana i Martina Kriza. Vojte je zadobio povredu ramena na utakmici Lige šampiona sa solunskim PAOK-om, Martin se još nije vratio u top formu nakon oporavka od povrede koljena, kao i zbog činjenice da Nymburk igra utakmicu u Ligi šampiona odmah nakon reprezentativne pauze - izjavio je selektor. 

VEZANI TEKST - Start kvalifikacija za SP: Gdje gledati Zmajeve protiv Češke?
 

Selektor Ginzbug za novembarske kvalifikacione mečeve je pozvao slijedeće igrače:

Ondřej Sehnal (Braunschweig), Jakub Širina (Opava), Tomaš Vyoral (Pardubice), Lukaš Palyza (Nymburk), Jaromir Bohačik (Štrasburk/Fr.), David Jelinek (Andorra), Tomaš Kyzlink (USK Praha), David Pekarek (Pardubice), Luboš Kovar (Nymburk), Petr Bohačik (Ostrava), Jan Šterba (USK Praha), Martin Peterka (Braunschweig), Šimon Puršl (Brno), Ondrej Hustak (Brno).

Uz našu reprezentaciju i Češku u grupi F se još nalaze Litvanija i Bugarska. U drugi krug kvalifikacija će se plasirati po tri prvoplasirane selekcije. Bodovi osvojeni protiv timova koji su prošli dalje će se prenositi. 

Utakmica Bosna i Hercegovina - Češka na rasporedu je u petak od 20 sati uz direktan TV prijenos.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.