open-navfaktor-logo
search
Meč bez pravih šansi
Četvrti remi Širokog Brijega prekinuo pobjednički niz Slobode, Tuzlaci zadržali lidersku poziciju
Četvrtim ovosezonskim remijem (0:0) fudbaleri Širokog Brijega prekinuli su pobjedničku seriju Slobode koja je trajala tri kola.
07.08.2021. u 20:51
get url
text

Od svega prikazanog u prvom poluvremenu vrijedi izdvojiti priliku koju je u 10. minuti imao Predragović nakon kornera, ali je udarac fudbalera Slobode u novi korner Miškić skrenuo dobrom intervencijom.

Kakav se fudbal igrao u prvom dijelu meča na stadionu Tušanj možda najbolje govori podatak da je golman Slobode Semir Bukvić prvu intervenciju imao u 41. minuti.

Manje varnice viđene su u finišu prvoh dijela, no glavni sudija Mateo Musa sve je smirio kartonima za Osmića i Jurilja.

Početak drugog poluvremena obilježio je pritisak Slobode, koja je i u prvom dijelu imala veći posjed lopte iz kojeg nije uspjela kreirati nekuozbiljniju priliku.

Već u 46. minuti Ramić je zamijenio Osmića, i upravo je visoki centarfor domaćeg tima u dva navrata pokušao glavom, ali u oba slučaja loptu nije zahvatio na željeni način.

Široki Brijeg je u posljednjih deset minuta igrao nešto otvorenije i ofanzivnije, ali je na kraju susret okončan bez golova.

Najbolju priliku domaći tim imao je tek u sudijskoj nadoknadi kada je nakon kornera šutirao Dženis Beganović, ali je Miškić odbranio.

Za kraj vrijedi i spomenuti da je Široki Brijeg utakmicu završio sa deset igrača nakon što je Mateo Musa pokazao crveni karton Zvonimiru Begiću u drugoj minuti sudijske nadoknade.

Sloboda u sljedećem kolu gostuje kod Veleža, dok će Široki Brijeg biti domaćin Leotaru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.