open-navfaktor-logo
search
"Biser" iz Istre
Cirkus u režiji FSBiH: Starčević nas opet bruka, pozvao igrača koji nije odigrao ni minutu
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine priredio nam je još jedan cirkus.
17.03.2022. u 19:14
get url
text

Slobodan Starčević, selektor mlade fudbalske reprezentacije BiH, za martovske utakmice protiv Luksemburga i Italije poslao je naknadni poziv.

VEZANI TEKST - Starčević kao Petev: Ruši ugled državnog tima, ima podršku Vice Zeljkovića

Tu ne bi bilo ništa sporno da poziv nije otišao na adresu fudbalera koji ove sezone nije odigrao nijednu minutu! Da, dobro ste pročitali.

Naknadni poziv dobio je Branku Đukić iz Istre. Riječ je o napadaču rođenom u Banjoj Luci 2. februara 2000. godine, a koji ove sezone nije upisao nijedan nastup za Istru. Prema dostupnim podacima na Transfermarku tokom ove sezone samo je dva puta sjedio na klupi Istre.

Nešto bolju statistiku Đukić ima u prošloj sezoni. Tada je nosio dres drugoligaša Rudeša za koji je u skupio nešto više od sat na terenu. Uglavnom je ulazio s klupe i u prvenstvu je "nabrao" 36 minuta, dok je u Kupu Hrvatske na terenu proveo cijelih 26 minuta. 

Da stvar bude gora, Đukić u profesionalnoj karijeri nije postigao nijedan gol, a igra na poziciji centralnog napadača!

Starčević je tako još jednom potvrdio da koristi svaku priliku da sroza ugleda državnog tima, a čelnici FSBiH predvođeni predsjednikom Vicom Zeljkovićem to mu dozvoljavaju, tako što mu usvajaju izvještaje. Pitanje je do kad će nas više brukati ovakvi kao Starčević?

Već smo pisali da kod Starčevića očito ne postoje sportski kriteriji za dobijanje poziva, da zbog raznih anonimusa u reprezentaciji nema igrača koji su standardni u svojim klubovima. Stoga i ne čudi da reprezentacija ima samo sedam bodova is osam susreta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.