open-navfaktor-logo
search
Praznik
Članovi Predsjedništva BiH čestitali Osmi mart
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, te članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović uputili su čestitku povodom Osmog marta.  
08.03.2021. u 09:49
get url
text

Dodik je čestitao svim ženama 8. mart i poželio da im ovaj, kao i svaki dan u godini donese radost, sreću i profesionalni uspjeh. Istakao je da su žene stub porodice i cijelog društva te da je ta njihova uloga neprocjenjiva.

- Zbog toga, svaki dan, a ne samo 8. marta, ženama treba odati priznanje i poštovati ih kao majke, supruge, kolegice, vrijedne i odgovorne na svim poslovima rukovodilaca i političara koji su im povjereni. Ljubav i podrška žene mnogo znači u svakodnevnom životu i radu i s toga treba cijeniti i poštovati njihovo postojanje i doprinos koji daju na unapređenju života - kazao je Dodik.

Napomenuo je da institucije i dalje treba da rade na poboljšanju njihovog položaja i uklanjanju bilo kakvog oblika diskriminacije u društvu.

- Posebno me raduje činjenica da u našem društvu sve više žena obavlja značajne i odgovorne funkcije. Zbog toga im svi zajedno dugujemo veliku zahvalnost za njihovo aktivno učešće u stvaranju boljih uslova života - rekao je Dodik.

Komšić je istakao da Međunarodni dan žena predstavlja simbol borbe za rodnu ravnopravnost i slavi početak procesa u kojem su žene počele ostvarivati svoja prava, koja su im uvijek i trebala pripadati.

- Danas se ujedno prisjećamo nemjerljivog doprinosa žena izgradnji naše države. Bosna i Hercegovina danas postoji i zbog vaše odlučnosti i hrabrosti. Hvala vam na trudu, nesebičnom zalaganju i što predstavljate stub našeg društva. Sretan Osmi mart! - čestitao je Komšić, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović u čestitki povodom 8. marta je naveo da poruka ovog izuzetno važnog datuma jeste poruka ravnopravnosti.

- Historijska borba za ravnopravnost žena ima dugu historiju, ali još nije okončana. Obaveza svih nas jeste da se borimo za pravedno društvo u kojem će žene imati jednaka prava u svim sferama života. Samo društvo u kojem neće biti nikakve diskriminacije može dovesti do punog razvoja potencijala i sveukupnog društvenog napretka. Uz poruku da budemo tokom svih dana u godini vođeni ovim ciljevima, svim ženama u Bosni i Hercegovini čestitam 8. mart - naveo je Džaferović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.