open-navfaktor-logo
search
Oštra reakcija
Čolpa: Čavarin odgovor na moja zastupnička pitanja je horor za zdravu pamet
Zastupnik u Parlamentu Federacije BiH Nihad Čolpa, komentirajući odgovore koje je dobio od predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare, a zatražio je da mu pojasni zašto želi razgovarati o budućnosti Bosne i Hercegovine sa predstavnicima manjeg bh. entiteta RS-a, kaže da su Čavarini odgovori horor.
31.08.2021. u 21:27
get url
text

Dodaje kako Čavara nema kredibilitet da govori o demokratiji, te da bi mu bilo bolje da se ogradi od presuđenih ratnih zločinaca sa kojima se fotografisao.

Podsjećanja radi, Čolpa je od Čavare na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH održanoj 5. jula, zatražio da objasni zbog čega je potrebno razgovarati o budućnosti Bosne i Hercegovine s manjim bh. entitetom, i šta može biti budućnost BiH osim NATO i EU integracija.

VEZANI TEKST - Čavara odgovorio Čolpi zašto želi razgovarati sa predstavnicima RS-a o budućnosti BiH

- Čavarin odgovor na moja zastupnička pitanja je horor za zdravu pamet i pokazuje u kojoj je mjeri vladajuća olihgarhija odmaknuta od stvarnosti. Nelegitimni predsjednik FBiH Marinko Čavara nema apsolutno nikakvog kredibiliteta da govori i dijeli lekcije o demokratiji budući da zajedno sa svojim stranačkim kolegama već dvije godine sprečava implementaciju izbora iz 2018. godine na nivou FBiH. Ironično je da Čavara govori o nefunkcionalnoj državi s obzirom na to da smo svi svjedoci kako efikasno usvaja budžet svog kabineta uprkos sukobu interesa - napisao je na svom Facebook profilu Čolpa i dodao:

- Ako je iko pridonio disfunkcionalnosti države, onda je to učinio Čavara kao predsjednik entiteta i zastupnik Parlamenta FBiH. Čavara kao funkcioner HDZ-a i u ličnom kapacitetu može razgovarati s kim god hoće i na koju god temu hoće, ali sastančiti o temi budućnosti BiH ne može kao osoba koja predstavlja i zastupa FBiH. Na kraju, bolje bi mu bilo da se umjesto "orijentalnog pravnog nasljeđa" malo ogradi od presuđenih ratnih zločinaca sa kojima se ponosno slikao i time ispoštuje Inzkov zakon o zabrani negiranja genocida i ratnih zločina. Negiranje ratnog zločina i slavljenje ratnih zločinaca nije u duhu ni evropskog ni orijentalnog pravnog nasljeđa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.