open-navfaktor-logo
search
Promocija u Splitu
Čović na tri hiljade stranica i u četiri knjige napisao šta sve voli u BiH
Četiri knjige "Iznad crte" zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića predstavljeno je danas u Splitu.
05.06.2021. u 15:11
get url
text

Predstavljanje pod nazivom ''Lijepa zemlja Bosna i Hercegovina'' je održano u Velikoj dvorani palate Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU), koja je i organizator ovog događaja. Na predstavljanju četveroknjižja su izlagali akademik Davorin Rudolf, voditelj Zavoda HAZU-a u Splitu, akademik Mladen Bevanda, predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Bosni i Hercegovini, prof. dr. sc. Božo Skoko, redovni profesor na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Goran Grlić Radman, ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske, kao i sam autor knjiga, akademik Dragan Čović.

U izjavi za Fenu nakon predstavljanja njegovih knjiga, Čović se zahvalio promotorima i izrazio zadovoljstvo što je HAZU u Splitu omogućila da se predstave knjige koje svjedoče o dvije decenije njegovog političkog aktivizma kroz funkcije koje je obnašao, ali i zajedničkog djelovanja s drugima.

Četiri knjige sadrže oko 3.000 stranica. Prva je posvećena europskom putu BiH i uključuje Čovićeve govore u protekla dvije decenije. Druga knjiga govori o njegovim susretima s vjerskim velikodostojnicima, dok treća obuhvaća intervjue i medijske nastupe. Četvrta je fokusirana na susrete koje je Čović imao sa svjetskim liderima.

- Čini mi se da je to opus koji je obuhvatio u velikoj mjeri sve ono što predstavlja politiku Hrvata u proteklom periodu. Epidemiološki uvjeti su takvu da se tek otvaraju mogućnosti za ovakvu komunikaciju. Mi ćemo nastojati napraviti još jednu promociju ovog četveroknjižja u Parlamentarnoj skupštini BiH u Sarajevu i tim zaokružiti predstavljanje ovih knjiga - kazao je Čović.

Osvanuvši se na naziv predstavljanja, ''Lijepa zemlja Bosna i Hercegovina'' Čović kaže da on znači jako mnogo.

- Mi smo Hrvatskoj, kao jednoj od naših domovina, predstavili sve ono što volimo u BiH. Snažno smo željeli naglasiti sve ono za što se zalažemo u BiH, a to je njena cjelovitost i euroatlantski put, kao i suštinu BiH, tri konstitutivna naroda. Pokazujemo da želimo kroz legitimno predstavljanje na svim razinama dobiti mogućnost za jedan snažni evropski, reformski iskorak. A to je u suštini sve ono što smo i radili proteklih godina, tako da bi to bio jedan pečat  na naše zalaganje u zadnja dva desetljeća, koje u ovoj godini može dobiti snažan, pozitvan epilog kroz suradnju s našim prijateljima Bošnjacima i Srbima i međunarodnom zajednicom, kazao je Čović za Fenu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.