Goražde

Dan otvorenih vrata kroz posjetu vjerskim objektima

Objavljeno: 08.09.2018. u 19:00

Mladi iz Goražda i Novog Goražda (RS) razgovarali su sa čelnicima Međureligijskog vijeća BiH i Odbora za međureligijsku saradnju Goražde o vrijednostima saradnje

Član Odbora za međureligijsku saradnju Goražde Dženan ef. Imamović FOTO: FACEBOOK

Odbor za međureligijsku saradnju Goražde uz podršku Međureligijskog vijeća u Bosni i Hercegovini danas je organizirao Dan otvorenih vrata, kada je upriličena posjeta mladih vjerskim objektima u gradu na Drini, a riječ je o jednoj u nizu aktivnosti koje realizuje goraždanski odbor.

- U namjeri da mlade informiramo o vjerskim objektima danas obilazimo katoličku Kapelu "Sveti Dominik", džamiju Stara čaršija i pravoslavnu Kapelu Svetog Jovana. Također, u naredom periodu planiramo organizirati i radionice za mlade, ali i niz drugih aktivnosti - kazao je član Odbora za međureligijsku saradnju Goražde Dženan ef. Imamović.

Mladi iz Goražda i Novog Goražda (RS) razgovarali su sa čelnicima Međureligijskog vijeća BiH i Odbora za međureligijsku saradnju Goražde o vrijednostima saradnje i porukama koje u sebi nose sve religije o povezivanju i razumijevanju među ljudima.

- Drago mi je da sam učesnica aktivnosti kroz koje ćemo u Goraždu da se informiramo o religijama i religijskim zajednicama u BiH i kroz posjete ovdašnjim bogomoljama. Ovo druženje mladih aktivista Odbora za međureligijsku saradnju iz Novog Goražda i Goražda naš je doprinos nastojanjima da se oslobađamo predrasuda koje imamo jedni prema drugima, a koje postoje isključivo iz neznanja - istaknula je Marija Đurđević iz Novog Goražda.

Ona je podsjetila da je ova aktivnost nastavak sedmodnevnog samita mladih koji je krajem augusta održan na Kozari i na kojem je također razgovarano o zagovaranju i izgradnji trajnog mira i drugim temama koje zanimaju mlade.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije