open-navfaktor-logo
search
Preminuo u 65. godini
Danas dženaza Mustafi Mujezinoviću
Tevhid će biti proučen poslije ikindije-namaza u Hadžijskoj džamiji u Sarajevu
25.12.2019. u 09:13
get url
text

Danas, poslije ikindije-namaza, u haremu Begove džamije bit će klanjana dženaza Mustafi Mujezinoviću, a ukop će se obaviti u 15 sati na mezarju Grlića brdo.

Mujezinović je preminuo u nedjelju, 22. decembra, u 65. godini života. Mujezinović je bio ambasador Bosne i Hercegovine u Rusiji, bivši federalni premijer, guverner i premijer Kantona Sarajevo te načelnik Općine Stari Grad. Tevhid će biti proučen poslije ikindije-namaza u Hadžijskoj džamiji u Sarajevu.

U utorak je u sarajevskoj Vijećnici održana komemoracija na kojoj su se okupili brojni zvaničnici, član predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović, Denis Zvizdić, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, članovi porodice, prijatelji i sugrađani kako bi se oprostili od Mujezinovića.

Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva, kazao je kako je Mujezinović bio državnik, patriota i Sarajlija koji je istinski volio ovaj grad.

- Generacijama koje dolaze poslije nas je obaveza da slijedimo takav put i da se trudimo da svojim djelima svakodnevno utječemo na život stanovnika i ovog grada i ove države - rekao je Skaka.

Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine, podsjetio je kako je smrt činjenica koja svakog čeka i nešto što se ne može izbjeći.

- Mustafa je kroz čitav svoj životni i radni vijek dao veliki doprinos u razvoju današnje države Bosne i Hercegovine - rekao je Novalić koji je podsjetio kako je tokom obavljanja niza svojih funkcija Mujezinović težio tome da se poboljša stanje u zemlji te nasljednicima ostavio putokaz za izgradnju boljeg društva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.