open-navfaktor-logo
search
Najopasnije prvenstvo
Danas počinje ukrajinska liga: Mečevi u neobičnim terminima, bez publike, tenkovi pored stadiona,...
Rat u Ukrajini je u toku, međutim fudbalsko prvenstvo ove zemlje nastavlja se danas.
23.08.2022. u 11:56
get url
text

Prvenstvo u Kijevu otvaraju Shakhtar i Metalist, a susret je na programu od 13 sati po lokalnom vremenu.

- Prošli put kada sam prošao ovuda to je bila fan zona za navijače pred finale Lige prvaka 2018. godine u kome su se sastali Liverpul i Real Madrid - napisao je engleski novinar Henry Winter i objavio video na kojem se može vidjeti kako tenkovi prolaze pored Olimpijskog stadiona u Kijevu.

Danas u na programu još tri duela. Sat vremena kasnije Odessa dočekuje Veres-Rivne, dok Vorskla gostuje kod Zoryje. Program u 17 sati po lokalnom vremenu (16 sati po srednjoevropskom vremenu) zatvara duel Kolos Kovalivka - Kryvbas.

Navijači neće moći da prisustvuju mečevai, a odobreni stadioni bit će opremljeni sirenama za vazdušni napad i skloništima od bombardovanja.

Postojat će format od 16 timova, sa 10 ekipa koje nameravaju da igraju domaće utakmice u oblasti Kijeva, a ostatak dalje na zapadu.

Na svakoj utakmici bit će značajno vojno prisustvo. Održivost nastavka igre nakon bilo kakvih prekida sirena za vazdušni napad je među pitanjima koja treba riješiti i možda će se na licu mjesta odlučivati, na osnovu stepena prijetnje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.