open-navfaktor-logo
search
FHMZ
Danas u BiH oblačno s kišom, susnježicom ili snijegom, ali za vikend bez padavina i do 14 stepeni
Meteorolozi za danas u Bosni najavljuju pretežno oblačno, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno u nizinama može pasti malo kiše, u Bosni susnježice ili snijega.
02.03.2023. u 08:20
get url
text

- Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6, na jugu zemlje od 10 do 15 stepeni - saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Temperature zraka u 7 sati iznosile su: Drvar -1 stupanj, Bugojno i Livno 0, Bihać, Ivan-sedlo, Sanski Most, Sarajevo i Zenica 1, Gradačac i Tuzla 2, Široki Brijeg 3, Stolac 4, Mostar 5, Neum 10 stepeni.

U Sarajevu je pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4 stepena.

Objavljena je prognoza i za naredna tri dana. 

Tako nas u petak očekuje oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4, na jugu zemlje od 4 do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni Celzijusevih.

Prvi dan vikenda pred nama prognozira se u Bosni prije podne oblačno vrijeme, smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. U Hercegovini umjereno oblačno. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni.

U nedjelju će biti u Bosni pretežno oblačno vrijeme, u Hercegovini umjereno oblačno. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni Celzijusevih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.