Vjetar slab sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17, na jugu zemlje do 20. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu zemlje do 26 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu oblačno sa kišom prijepodne.

Najniža jutarnja temperatura zraka oko 15, a najviša dnevna oko 18 stepeni Celzijusa.

Biometeorološke prilike postepeno će se popravljati sa odmicanjem dana, a negativan utjecaj vremenskih prilika će oslabiti najprije u zapadnim dijelovima, a potom i u ostatku zemlje.

U centralnoj i istočnoj Bosni duže zadržavanje naoblake i tmurno vrijeme tokom prijepodneva, kod osjetljivih osoba mogu uzrokovati umjerene poteškoće.

Moguće su blaže meteopatske reakcije u vidu glavobolje, dekoncentracije i promjene raspoloženja.

U četvrtak, 26. augusta u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi su mogući po Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne.

Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 15, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 27 stepeni Celzijusa.

U petak, 27. augusta u Bosni oblačno sa kišom i pljuskovima. U Hercegovini uglavnom umjerena naoblaka.

Pljuskovi se očekuju u poslijepodnevnim i večernjim satima.

Vjetar slab do umjerene jačine u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 15, na jugu zemlje 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23, na jugu zemlje od 25 do 29 stepeni Celzijusa.