open-navfaktor-logo
search
Sastanak
Delegacija Rijaseta Islamske zajednice u BiH posjetila kolege u Crnoj Gori
Delegacija Rijaseta Islamske zajednice u BiH, koju je predvodio zamjenik reisu-l-uleme Enes ef. Ljevaković, posjetila je danas Islamsku zajednicu u Crnoj Gori.
10.09.2020. u 21:50
get url
text

Delegacija u kojoj su bili i potpredsjednik Sabora Islamske zajednice Edhem Bičakčić i šef uprave za odnose sa inostranstvom Razim Čolić je posjetila medresu "Mehmed Fatih" u Tuzima i razgovarala sa reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatom ef. Fejzićem, direktorom medrese Amerom ef. Šukuricom i profesorima te obrazovne ustanove.

- Na sastanku je izražena želja za unapređenjem saradnje na polju studija budućih svršenika medrese i saradnja među medresama te zajedničkih projekata sa učenicima. Rijaset IZ BiH je ponudio svesrdnu pomoć u daljem razvoju medrese u Tuzima - navodi se u saopštenju Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori.

Ističe se i da je tokom sastanka Fejzić upoznao goste sa radom odgojno-obrazovnih institucija u okviru Islamske zajednice. Direktor medrese Amer Šukurica je predstavio rad škole i buduće projekte te obrazovne ustanove. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.