open-navfaktor-logo
search
Stav Srebreničana
Deveti januar je datum kada su počela najstrašnija ubistva i progoni
Mi nikada ovaj datum nećemo prihvatiti kao dan entiteta u kojem živimo, jer bi time izdali sve one koji su dali svoje živote za ovu zemlju, poručili su u saopćenju za javnost predsjednik Skupštine općine Srebrenica Nedib Smajić i zamjenik načelnika općine Srebrenica Hamdija Fejzić
08.01.2020. u 10:59
get url
text

Za nas Bošnjake u Srebrenici 9. januar je datum kada su započela najstrašnija ubistva i progoni naših ljudi. Mi nikada ovaj datum nećemo prihvatiti kao dan entiteta u kojem živimo, jer bi time izdali sve one koji su dali svoje živote za ovu zemlju, ali i učinili nepravdu sami sebi – poručili su u saopćenju za javnost predsjednik Skupštine općine Srebrenica Nedib Smajić i zamjenik načelnika općine Srebrenica Hamdija Fejzić.

Podsjećaju da je Ustavni sud BiH 9. januar kao dan entiteta RS proglasio neustavnim te bez obzira na različita tumačenja, pozivaju stanovnike Srebrenice na dostojanstvo kako ne bih došlo do neželjenih događaja, "jer u konačnici i poslije 9. januara svima nama valja živjeti zajedno".

- Pozivamo sve Bošnjake Srebrenice ma gdje bili da izvade svoje lične karte u Srebrenici i tako daju svoj lični doprinos da Srebrenica 2020. godine na svom čelu ima čovjeka koji neće negirati genocid i obilježavati 9. januar – navode u saopćenju Smajić i Fejzić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.