open-navfaktor-logo
search
Reagiranje
DF: Konaković priznao da je ukrao samo 50.000 KM, za respiratore neka se obrati nadležnim institucijama a ne DF-u
Demokratska fronta reagirala je na prozivke predsjednika stranke Narod i Pravda Elmedina Konakovića "u kojima proziva Demokratsku frontu, navodeći pri tome da je on ukrao samo 50 hiljada maraka, te da je čudno što je DF reagovao na krađu, koju danas i sam priznaje, a nije reagovao na nabavku respiratora".
06.05.2020. u 18:58
get url
text

- Dobro je da je Konaković konačno priznao da je iz budžeta Kantona Sarajevo ukrao 50 hiljada maraka, premda i dalje laže da je novac dao Medžlisu, nego ga je kao što je poznato dao Muameru Zukorliću i fantomskoj BANU akedemiji koja je bliska njegovoj stranci. Konaković, koji je po vlastitom priznaju lopov, traži od DF-a, koji nije u Vladi Federacije, da istražuje lopovluk koji je veći od njegovog - navode iz DF-a, dodajući "mi u DF-u također se slažemo sa Konakovićem kada tvrdi da u FBiH postoje i veći lopovi od njega samog".

- Ukoliko Konaković u konačnici stvarno želi dokazati da postoje veći lopovi od njega, neka se obrati nadležnim institucijama koje moraju do kraja da dovedu slučaj netransparentne kupovine respiratora - zaključuje se u saopćenju.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.