Demokratska fronta na prijevremenim izborima u Vogošći nema svog kandidata i odluka organizacije u Vogošći je da između dva kandidata Migdada Hasanovića i kandidata Naroda i pravde Adnana Šeraka, podrži Hasanovića, saopćio je DF.

- Migdad Hasanović se u proteklom periodu pokazao kao vrijedan, pošten i kompetentan kandidat, koji je i kao općinski vijećnik, i v. d. načelnik, pokazao i volju i sposobnost da rješava lokalne probleme građana, ali i viziju da realizuje velike projekte od značaja za općinu Vogošća - navodi se u saopćenju DF-a i dodaje:

- Političko djelovanje Kluba vijećnika Demokratske fronte je u proteklom periodu i bilo uspješno zahvaljujući dobroj saradnji sa ljudima poput Migdada Hasanovića. Kroz aktuelni mandat, kao rezultat političke saradnje naše dvije političke stranke, realizovani su brojni projekti od značaja za općinu Vogošća, i očekujemo od Hasanovića da nakon pobjede na predstojećim izborima nastavi realizaciju započetih projekata, ali i krene sa implementacijom novih projekata i promjena u općini koji će biti u interesu svih građana.