open-navfaktor-logo
search
Nedoumice
DF: Podržavamo Stojanovićevu antifašističku inicijativu, vidjet ćemo podržava li je antisemitski NiP
Klub zastupnika Demokratske fronte podržava inicijativu šefa Kluba zastupnika Socijaldemokratske partije BiH u Skupštini Kantona Sarajevo Igora Stojanovića koji je najavio da će pokrenuti inicijativu za promjenu naziva ulica i ustanova koje nose ime po ličnostima povezanim s fašističkim režimom.
16.06.2020. u 16:47
get url
text
Demokratska fronta
Demokratska fronta

- Želimo podsjetiti da je Demokratska fronta još u prošlom sazivu Skupštine Kantona Sarajevo predlagala slične inicijative, stoga podržavamo Stojanovićevu inicijativu. Nadamo se da će SDP-ovu inicijativu podržati i zastupnici stranke Narod i pravda Elmedina Konakovića. S obzirom da za razliku od DF-a koji na izbore ide u sklopu šire lijevo -patriotske koalicije, SDP na izbore ide sa strankom koju je State Department označio kao antisemitsku (NiP), biće zanimljivo vidjeti da li će SDP za inicijativu dobiti podršku od svog krajnje desničarskog partnera - navodi se u saopćenju DF-a i dodaje:

- Ukoliko tu podršku SDP ne dobije, svi lijevo - građanski orijentirani članovi SDP-a imaju pravo tražiti od partijskog rukovodstva preispitivanje odluke o okupljanju ljevice oko krajnje desnog i antisemtiskog NiP-a.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.