open-navfaktor-logo
search
Trener Rome
Di Francesco obrazložio zašto je Džeko danas ostao na klupi
Osim Dijamanta trener Vučice je još nekoliko standardnih fudbalera ostavio na klupi
24.11.2018. u 22:00
get url
text

Roma je u susretu 13. kola Serie A danas poražena na gostovanju u Udinama sa 1:0. Di Francesco je za utakmicu protiv Udinesea promiješao sastav Vučice, a od prve minute umjesto Edina Džeke na terenu je bio 22-godišnji češki napadač Patrik Schick.

Osim Dijamanta trener Vučice je još nekoliko standardnih fudbalera ostavio na klupi. Nakon utakmice obrazložio je takvu odluku u izjavi za Roma TV.

- Neigranje Džeke? Tražio je da se odmori jer je igrao previše za reprezentaciju, uz to Schick je bio igrač koji je zabio Sampdoriji i takođe za Češku Republiku u Ligi nacija - kazao je Di Francesco za Roma TV.

Podsjećanja radi Džeko je prošle sedmice odigrao dvije utakmice za naš nacionalni tim. Kapiten Zmajeva je protiv Austrije na terenu proveo svih 90 minuta, dok je u prijateljskom susretu protiv Španije igrao do 84. minute kada ga je na travnjaku terena u Las Palmasu zamijenio Kenan Kodro.

Ipak, kada je Di Francesco u današnjem meču uvidio da je vrag odnio šalu Edina je na teren poslao u 71. minuti. Iako je Džeko imao nekolikok dobrih situacija, Roma na kraju nije uspjela izbjeći poraz.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.