open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Dinamo na ispitu zrelosti, Pjanić i Juventus u lovu na prvu pobjedu
Fudbaleri zagrebačkog Dinama, koji su u prvom kolu naprosto deklasirali Atalantu na Maksimiru s 4:0, večeras kao lider grupe C gostuju na Etihadu kod Manchester Cityja
01.10.2019. u 08:09
get url
text

Susretima u grupama A, B, C i D večeras počinje drugo kolo ovosezonskog izdanja Lige prvaka, a otvorit će ga utakmice Atalanta - Shakhtar i Real Madrid - Club Brugge, koje se igraju sa početkom od 18.55 sati.

Najzanimljiviji susret večeras svakako je duel grupe B u kojem će prošlosezonski finalista Tottenham na svom stadionu ugostiti minhenski Bayern. Za razliku od aktuelnog prvaka Njemačke, koji je u prvom kolu savladao Crvenu zvezdu s 3:0, Spursi su odigrali 2:2 u gostima kod Olympiacosa.

U drugom meču grupe B sastaju se Crvena zvezda i Olympiacos, dva tima čiji su navijači u izuzetno prijateljskim vezama, pa se na tribinama stadiona "Rajko Mitić" večeras može očekivati neobična atmosfera, no sigurno da će na terenu oba tima željeti pobjedu.

Fudbaleri zagrebačkog Dinama, koji su u prvom kolu naprosto deklasirali Atalantu na Maksimiru s 4:0, večeras kao lider grupe C gostuju na Etihadu kod Manchester Cityja, gdje bi sve osim pobjede Građana bilo veliko iznenađenje. Pred polazak u Englesku Nenad Bjelica je dugo "vagao" hoće li na ovo gostovanje povesti Amera Gojaka i Izeta Hajrovića, no Zmajevi su se na kraju ipak našli na spisku putnika za Manchester. Hoće li i konkurisati za meč, to ćemo saznati večeras.

I dok je nastup Gojaka i Hajrovića pod znakom pitanja, to sigurno nije slučaj s Miralemom Pjanićem. Veznjak Juventusa u posljednje vrijeme igra u odličnoj formi, golegeterski je itekako raspoložen (dva gola na posljenja dva susreta Serie A, op. a.), a Maurizio Sarri se neće mnogo premišljati o tome hoće li bh. reprezentativca uvrstiti među startnih 11 u večerašnjem duelu protiv Bayer Leverkusena.

Liga prvaka, 2. kolo:
Atalanta - Shakhtar (18:55 sati)
Real Madrid - Club Brugge (18.55)
Crvena zvezda - Olympiakos (21)
Galatasaray - PSG (21)
Juventus - Bayer Leverkusen (21)
Lokomotiv - Atletico Madrid (21)
Manchester City - Dinamo Zagreb (21)
Tottenham - Bayern (21)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.