open-navfaktor-logo
search
Pouzdan partner
Direktor OSA-e na Minhenskoj sigurnosnoj konferenciji: Geopolitička dešavanja se reflektiraju na BiH
Generalni direktor Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine Osman Mehmedagić učestvuje na ovogodišnjoj Minhenskoj sigurnosnoj konferenciji na poziv direktora konferencije Christopha Heusgena.
18.02.2023. u 08:25
get url
text

Radi se o jednom od najvažnijih događaja u svijetu na kojem se raspravlja o međunarodnoj sigurnosnoj politici.

Kako je naglasio Mehmedagić, Minhenska sigurnosna konferencija je jedinstvena prilika da partnerima iz cijelog svijeta predstavi sigurnosne izazove sa kojima se danas suočava Bosna i Hercegovina.

- Sigurnosni izazovi u regiji, Evropi i svijetu su sve veći. Geopolitička dešavanja itekako se reflektiraju na našu državu, pogotovo u cyber prostoru. Razmjena informacija i iskustava između sigurnosnih agencija je od izuzetne važnosti. U tom kontekstu, Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine prepoznata je kao pouzdan domaći i međunarodni partner kada su pitanju odgovori na različite prijetnje koje dolaze izvana ili iznutra - naveo je Mehmedagić.

Minhenska sigurnosna konferencija održava se od 17. do 19. februara i okuplja više od 450 učesnika, donositelja odluka na visokom nivou uključujući šefove država, ministre, predstavnike sigurnosnih agencija i obavještajne zajednice, međunarodnih i nevladinih organizacija, kao i vodeće ljude iz ekonomije, medija, istraživanja i civilnog društva, saopćila je OSABiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.