- Naime, istina je da su se tri zaposlenice Majčina sela, inače časne sestre, pokazale pozitivne na virusnom testiranju. Do tog testiranja, uz sve poduzete mjere opreza i zaštite, zadnjih deset dana, u Ustanovi niko od djelatnika niti od štićenika nije imao simptome koji bi ukazivali na moguću zarazu. Stoga je neopravdano i neistinito pripisivati Selu da je 'žarište ili izvorište' zaraze", navodi ravnatelj Ružić u priopćenju.

Ističe da nakon što su doznali za spomenute rezultate testiranja, po preporuci iz kantonalnog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite, odmah su izvijestili općinsku epidemiološku službu te je mjerodavni epidemiolog odredio mjeru izolacije za cijelu Ustanovu.

- Istoj službi poslali smo popis zaposlenih i štićenika koji su bili u kontaktu s testiranim zaposlenicima. Stupili smo u vezu s Domom zdravlja u Čitluku kao i s općinskom sanitarnom službom. Svi centri za socijalni rad koji su nam povjerili štićenike uredno su obaviješteni o novonastalim prilikama kao i o stanju štićenika - navodi ravnatelj Ružić.

Pritom napominje kako su u iščekivanju daljnjih uputa i preporuka nadležnih tijela.

- Imajući u vidu posebno poslanje ove ustanove kao i dobrobit štićenika, koja nam mora svima biti na prvom mjestu, sve molimo za razumijevanje i posebnu osjećajnost. Štićenici, iako se nalaze u ovoj ustanovi, zaslužuju poštovanje i imaju pravo na dostojanstvo. Stoga svi smo u ovoj (ne)prilici pozvani odgovorno djelovati i svojim postupcima pomoći da se nadiđu nastale poteškoće - ističe ravnatelj Ružić.