"Metak" je promjenjivih dimenzija. Postavlja se na četiri, pet i šest metara, a kombinacija je slike na zidu i skulpture.

- Izložbu je organizirao Zoran Mitrović, jedan vrlo agilan čovjek kojeg uglavnom znam preko medija, a čuli smo se telefonom kada me pozvao da učestvujem na izložbi. Vrlo je uspješan direktor galerije u Majdanpeku. Okupio je umjetnike iz cijelog svijeta, i napravio vrlo specifičnu selekciju kada je u pitanju žiri. Odabrao je ljude iz četiri zemlje: Srbije, Bugarske, Meksika i Australije, koji se između sebe ne poznaju.

- Meni je 70 godina, nije mi stalo do nagrada, volio bih da ih dobijaju mlađe kolege jer imaju više snage da ih nose i pravdaju. Ali ova mi je draga jer mi je dodijeljena na način da niko nije mogao utjecati na nju. Došla je u ruke čovjeka koji nije znao nikoga od članova žirija. Zašto ovo ističem? Nije tajna da se kod nas, pa ako hoćete općenito u zemljama tranzicije, nagrade dodjeljuju bez ikakvih kriterija. To su lobiji - ti meni, ja tebi, a ja ih još zovem i jaranske nagrade - kazao je Hodžić.

Njegova izložba u Collegiumu artisticumu je zatvorena, u Podgorici je otkazana za iduću godinu ili možda za kraj godine.