- Demobilisani borci sada su ostvarili svoje pravo na novčani dodatak, a poboljšanje ovog zakona u odnosu na onaj iz 2005. godine ogleda se i u tome što su oslobođeni plaćanja zdravstvene premije, građevinskih dozvola i komunalnih taksi. Također, ovim zakonskim propisima omogućit ćemo i podršku, odnosno određene olakšice prilikom zapošljavanja boračke populacije - riječi su ministra za pitanja boraca i ratnih vojnih invalida USK Ermin Zulić.

Usvojena je i Odluka o privremenom finansiranju Unsko-sanskog kantona za prva tri mjeseca naredne godine. Za tu svrhu je predviđen iznos od 45 miliona i 800 hiljada maraka.

- Ova Odluka omogućit će nesmetano funkcionisanje Kantona do 31. marta 2021. godine, a naravno odmah po dobijanju zvaničnih projekcija od Federalnog ministarstva financija i prikupljenim saglasnostima, ponudit ćemo Nacrt i Prijedlog budžeta za iduću godinu- kazao je premijer USK Mustafa Ružnić.

U nastavku sjednice, između ostalog zastupnici će razmatrati i prijedloge zakona o naučno - istraživačkoj djelatnosti i priznavanju inostranih obrazovnih kvalifikacija, kao i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom financiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja USK.