- Ovakvom ishodu pregovora može da se raduje samo Željko Komšić, naivno vjerujući da njegov koncept izborne prevare ima budućnost - rekao je Dodik za Srnu upitan da prokomentariše neuspjeh pregovora lidera stranaka iz Federacije BiH o izmjenama izbornog zakonodavstva u BiH, koji su četiri dana vođeni u zgradi Delagacije EU-a u Sarajevu, uz posredstvo predstavnika međunarodne zajednice.

Dodik je naglasio da su pregovori vođeni posredstvom predstavnika briselske i američke administracije što nije bilo dovoljno da se završe uspjehom.

- To je, također, važna poruka domaćim političkim akterima, ali i međunarodnim posrednicima da je jedini pravi dogovor u BiH onaj koji se postigne samostalno od onih koji imaju izborni legitimitet. Pitanje je kako bi i ovi pregovori završili da jedna strana, mislim na muslimansku, i mislim konkretno na Bakira Izetbegovića, nije uporno računala upravo na vanjske aktere - istakao je Dodik.

On je ukazao da će se nepostizanjem dogovora o izmjeni Izbornog zakona u BiH nastaviti period političke nestabilnosti jer jedan od tri konstitutivna naroda, u ovom slučaju hrvatski, nije zadovoljan svojom pozicijom i osjeća se poniženo.

- A problem jednog naroda, što sam govorio i ranije, problem je sva tri - poručio je.