open-navfaktor-logo
search
Predsjednik SP-a
Đokić pozvao Dorić da podnese ostavku, tvrdi da izjava o stranačkom zapošljavanju nije tačna
Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić izjavio je danas da bi bilo "politički moralno" da Andrea Dorić podnese ostavku u Upravnom odboru APIF-a.
17.08.2022. u 16:00
get url
text

Dorić, zastupnica SP-a u Narodnoj skupštini RS-a, je izjavila da je za ovu poziciju bio raspisan konkurs, ali da je nju stranka (SP) podržala, nakon čega je i izabrana.

VEZANI TEKST - Bez stida: Političarka iz Banje Luke objasnila kako do dvije funkcije preko stranke

Đokić tvrdi da je Dorić iznijela "lične stavove u javnost koji nisu tačni i koji nisu u skladu sa principima, politikama i vrijednostima SP-a".

- SP, i ja lično sam oduvijek bio protiv bilo kakvih političkih zloupotreba položaja i tako će i ostati - rekao je Đokić. 

On je još dodao da Dorić ostaje članica SP-a, ali da treba da se izvini građanima Republike Srpske. 

Dodaje da je Dorić imenovana na spornu poziciju nakon konkursa "raspisanog u skladu sa zakonom i svim važećim procedurama". 

- Ispunjavala je uslove. Nije tačno da je podrška partije kojoj pripada bila osnovni i jedini preduslov, kako je ona navela. Te izjave ovim putem kategorički demantujem. Pozivam Dorić, još jednom, da se zbog svoje nepromišljene i neistinite izjave izvini građanima i podnese ostavku na svoju poziciju u Upravnom odboru APIF-a- naveo je Đokić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.