open-navfaktor-logo
search
Vragolasti Denis iz NiP-a
Drugom do Konakovića odgovorili: Izabran si rukama HDZ-a i SNSD-a; ne budi Kiflin bot
Denis Zvizdić, član Kolegija Zastupničkom doma Paralemntarne skupštine Bosne i Hercegovine i drugi zamjenik predsjednika Naraoda i pravde Elmedina Konakvića (prvi je Kemal Ademović), komentirao je na društvenim mrežama izjavu Bakira Izetbegovića, a onda je uslijedila lavina reakcija korisnika Twittera. 
06.06.2022. u 09:38
get url
text

U intervjuu za Vijesti.ba Izetbegović je odgovarao na pitanje: Denis Bećirović je kandidat više stranaka za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda. Kako gledate na taj potez i kakvu kampanju očekujete, s obzirom da je izvjesno da ćete Vi biti kandidat SDA?

- Taj potez pomaže SNSD-u i HDZ-u, jer ih na neki način amnestira, odustaje od borbe sa onima koji su istinski problem BiH i, umjesto toga, unosi razdor u probosanski blok. SDA, koja se veoma solidno nosi sa blokadama i koordiniranim pritiscima SNSD / HDZ, i koja ima podršku naroda, jer u posljednja tri izborna ciklusa ta podrška nije pala ispod 275.000 glasova, bit će napadnuta od interesne koalicije stranaka koje pojedinačno u prosjeku imaju deset puta manju podršku, i koje ideološki nemaju nikakvu poveznicu. Dakle, umjesto da svi zajedno usmjerimo energiju kojom bismo odgovorili spregu HDZ - SNSD, energija tih stranaka će biti usmjerena protiv patriotske SDA i mene.
 
Unutar ove grupacije ne postoji zajedničko gledanje ni na ključno pitanje problema sa HDZ. Tu su im viđenja potpuno "razroka". Kada SDP koalira sa "derivatima SDA", a Naša stranka sa Kukićem i Kasumovićem, onda se zaista treba upitati o čemu se tu radi? Nažalost, očigledno se radi o banalnoj borbi za vlast, a ne o plemenitoj borbi za principe i stabilnost države - odgovorio je Izetbegović. 

Drugi do Konakovića, Denis Zvizdić, komentirao je ovu Izetbegovićevu izjavu na Twitteru a potom su uslijedile brojne reakcije na toj društvenoj mreži.

- Izjava Bakira Izetbegovića da kandidatura Denisa Becirovica "pomaže SNSD-u i HDZ-u" je obmana i vrijeđanje inteligencije građana. Istina je da je SDA u čvrstoj koaliciji sa SNSD-om i HDZ-om na nivou BiH, i jos cvršćoj sa HDZ-om na nivou FBiH, tako da je jasno ko kome stvarno pomaže - napisao je Zvizdić koji se nije odrekao stolice u rukovodstvu Zastupničkog doma nakon prelaska u NiP, tako da su i on i NiP zapravo u koaliciji sa SNSD-om, HDZ-om i SDA. Zvizdić je izabran glasovima ovih stranaka u rukovodstvo Doma, što s obzirom na reakcije ni građani niisu zaboravili. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.