open-navfaktor-logo
search
Banjalučki aerodrom
Državljani BiH doputovali iz Rusije
Na Aerodrom Banja Luka večeras je sletio avion Air Serbia kojim je iz Rusije doputovala 72 državljana Bosne i Hercegovine.
26.05.2020. u 20:34
get url
text
Aerodrom Banja Luka

Tim za krizne situacije Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Ambasade BiH u Moskvi pružili su pomoć i asistenciju u organizaciji repatrijacijskog leta kojim su se danas poslijepodne iz Ruske Federacije u Bosnu i Hercegovinu vratile 72 osobe, uglavnom bosanskohercegovački studenti u Ruskoj Federaciji i članovi njihovih porodica. Naši državljani koji su avionom iz Moskve sletjeli na banjalučki aerodrom nastavili su dalje putovanje do svojih mjesta boravka.

Na molbu Ambasade Ruske Federacije u Sarajevu upućenu Ministarstvu vanjskih poslova BiH, istim letom danas je organiziran i povratak iz Bosne i Hercegovine u Rusku Federaciju jednog broja državljana Ruske Federacije.

Repatrijacijski let na relaciji Banja Luka – Moskva i u povratku Moskva – Banja Luka – Beograd organizirala je entitetska Vlada Republike Srpske, navodi se u saopćenju Ministarstva vanjskih poslova BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.