open-navfaktor-logo
search
Održana Skupština
Dug FK Borac 7,6 miliona KM: Vico Zeljković ostaje predsjednik do septembra, a onda preuzima FSBiH
Vico Zeljković ostao je predsjednik FK Borac, odlučeno je na večerašnjoj sjednici Skupštine banjalučkog premijerligaša.
29.05.2020. u 19:55
get url
text

Zeljković će na ovoj funkciji ostati do septembra kada će biti Izborna skupština Borca, a nakon toga će se kandidovati za predsjednika Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

- Bilo je dosta pitanja oko toga. Imam podršku svih područnih saveza i sigurno je da ću ići u obnavljanje mandata u FSRS. Nakon toga bit ću predložen i za predsjednika FS BiH. Bila je opcija da se danas povučen, ali sam u dogovoru sa Upravnim odborom, članovima Skupštine i navijačima odlučio da ostanem na ovoj poziciji i da ću mandate predate u septembru kad bude Izborna skupština - istakao je Zeljković.

Govorio je i o dugu banjalučkog kluba.

- Poreski dug je smanjen za 5,6 miliona i trenutno je na 7,6 miliona KM. Bio je u protekom periodu preko 13 miliona, a imamo odgodu plaćanja poreza do kraja godine. Također, postigli smo reprogram oko dugovanja za struju i vodu i sad redovno izmirujemo svoje obaveze. Poslije duge borbe doveli smo klub u stanje daljeg napredovanja. Danas smo zvanično dobili licencu za Premijer ligu i nastup u Evropi. Prvi put u historiji smo to dobili u prvostepenom postupku. Samo dobijanje licence je naporno, posebno kad se zna kakva smo dugovanja imali - dodao je Zeljković. 

Zeljković je otkrio da će u narednom periodu ekipa pretrpiti dodatne promjene jer će klub napustiti Mladen Lučić i Marko Mirić, pored već tri dogovorena raskida saradnje (Milutinović, Jakupović, Čomor), kao i da će fudbaleri brzo dobiti neisplaćene plate.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.