open-navfaktor-logo
search
BiHAMK
Duga zadržavanja na više izlaza iz BiH
Na izlazu iz Bosne i Hercegovine duga su zadržavanja na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Gradiška i Orašje, dok su na ostalim graničnim prelazima zadržavanja kratkotrajna, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).
08.01.2022. u 09:57
get url
text

- Na putevima u višim planinskim predjelima, mjestimično ima ugaženog ili raskvašenog snijega na kolovozu, dok je kolovoz u nižim predjelima mokar. Zbog niskih temperatura, na svim vlažnim lokalitetima može se očekivati formiranje poledice. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme - navode iz BIHAMK-a.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23.30 do 4.30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22 do 6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.