open-navfaktor-logo
search
"Radili smo odgovorno"
Dunović podnio neopozivu ostavku u UO ZZO-a KS: Neka nova Vlada preuzme odgovornost
Milan Dunović podnio je danas neopozivu ostavku na poziciju predsjednika Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.
06.01.2021. u 10:56
get url
text

- Smatram da nova Vlada KS treba u punom kapacitetu preuzeti odgovornost, što podrazumijeva i poziciju na kojoj se nalazim. Demokratska fronta neće biti dio nove Vlade KS, pa ne bi bilo principijelno ostati na poziciji na kojoj sam se nalazio do formiranja nove većine i nove Vlade KS - naveo je Dunović, saopćeno je iz Demokratske fronte.

Kako se dalje navodi, u proteklom periodu, od imenovanja do danas Upravni odbor je radio odgovorno i transparentno.

- Omogućili smo nastavak postojećih, te uvođenje u sistem novih specijalizacija u svim zdravstvenim ustanovama u KS.

Nabavke sredstava i opreme za suzbijanje pandemije smo, u skladu sa Zaključkom Skupštine KS, radili isključivo posredstvom UNDP-a.

Omogućili smo zapošljavanje neophodnog kadra u Urgentnom centru Opće bolnice Abdulah Nakaš, uz saglasnost Vlade KS.

Obezbijeđena su sredstva za zapošljavanje u izolatoriju Opće bolnice, ponovo uz saglasnost Vlade KS - navodi se u saopćenju.

To je, kako se dodaje, samo dio onih obaveza prema osiguranicima u KS, koje nisu dio "redovnih poslova" i koji su rezultat pandemije.

Također, Dunović navodi kako su uspjeli usvojiti Uredbu o obimu, uslovima i načinu ostvarivanja prava osiguranika, te vratili procedure nabavke u sistem koji prepoznaje i Zakon o javnim nabavkama.

- Bila mi je čast što smo u ovom teškom i izazovnom vremenu svojim radom mogli pomoći svojim sugrađanima i pružiti im potporu u cilju što boljeg i efikasnijeg savladavanja pandemije - istaknuo je Dunović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.