open-navfaktor-logo
search
Španci otkrili
Dva razloga zbog kojih je Real Madrid odbio Džeku
Edin Džeko tokom ljetnog prijalaznog roka prošle godine ponuđen je Real Madridu, a Kraljevi su odbili mogućnost transfera, objavili su španski mediji.
30.01.2023. u 12:19
get url
text

Real Madrid traži napadača koji bi bio podrška Karimu Benzemi, maestralnom francuskom napadaču koji se u posljednje vrijeme često pati s ponudama.

Džekini zastupnici su Carlu Ancelottiju i društvu ponudili opciju da Džeko preseli na Santiago Bernabeu, a Kraljevi su transfer prema tamošnjim izvorima odbili iz dva razloga. Prvi je taj što će Džeko u martu proslaviti 37. rođendan, a drugi visoka plaća koju Dijamant traži.

Bh. centarfor broji posljednje mjesece ugovora s Interom. Prema svemu sudeći, stavit će potpis na novi jednogodišnji ugovor.

Džeko je ove sezone važan kotačić u timu Intera, s obzirom na to da je Inzaghijev izbor u napadu sužen zbog čestih izostanaka Lukakua i Correae.

Dijamant je u svim takmičenjima za Inter postigao 11 golova i pet puta asistirao.

Inter je trenutno drugoplasirani tim Serie A sa 13 bodova zaostatka za vodećim Napolijem, a nedavno je pobjedom protiv Milana stigao do trofeja Superkupa Italije.

Interu je preostala borba u Kupu Italije, kao i Ligi prvaka. U osmini finala elitnog takmičenja odmjerit će snage s Portom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.