- Radi se o porodičnim klasterima, a svi od uposlenika koji su bili u kontaktu sa zaraženima su na vrijeme testirani i njihovi nalazi su negativni. Uposlenici pozitivni na koronavirus, nakon kontakata sa zaraženim osobama iz svog porodičnog okruženja i prije testiranja, nisu dolazili u Općinu, a nakon rezultata upućeni su i u samoizolaciju – potvrdili su za Faktor u Općini Novo Sarajevo.

U saradnji sa nadležnim epidemiologom provedene su sve predviđene epidemiološke mjere u cilju zaštite od potencijalnog širenja zaraze. Pored redovne dezinfekcije, izvršena je i dodatna dezinfekcija zgrade Općine, a rad Općinskih službi se odvija u punom kapacitetu.

S obzirom na cjelokupnu epidemiološku situaciju u Kantonu Sarajevo, Općina Novo Sarajevo nastavit će provoditi sve propisane higijensko-epidemiološke mjere u cilju zaštite zdravlja svih naših sugrađana. U Općini su od početka epidemije koronavirusa uvedene mjere zaštite, pa je obavezno nošenje zaštitnih maski, rukavica po potrebi. Na ulazu u Općinu se mjeri temperatura i dezinfikuju ruke, određena je posebna prostorija za rad sa strankama po unaprijed dogovorenim terminima. 

Upućujemo apel građanima da se pridržavaju svih mjera kako bi se spriječilo dalje širenje zaraze koronavirusom, a u Općini smo poduzeli sve potrebne mjere u skladu sa epidemiološkom situacijom u Kantonu Sarajevo, odgovorili su izu Press službe Općine Novo Sarajevo..