open-navfaktor-logo
search
Transferi
Dvije velike NBA zvijezde stižu kod Džanana Muse
Informaciju o dolasku Duranta i Irvinga u redove "Mrežica" prenijeli su dobro upućeni novinari Adrian Wojnarowski i Shams Charania
01.07.2019. u 08:06
get url
text

Dvije velike NBA zvijezde Kevin Durant i Kyrie Irving postigli su dogovor sa Brooklyn Netsima pa bi u narednim danima trebali potpisati četverogodišnje ugovore. Tako će reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa svlačionicu dijeliti s dvojicom košarkaša, koji sasvim sigurno spadaju među najbolje u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Informaciju o dolasku Duranta i Irvinga u redove "Mrežica" prenijeli su dobro upućeni novinari Adrian Wojnarowski i Shams Charania.

Prema određenim informacijama Durant bi trebao potpisati ugovor vrijedan 164 miliona dolara, dok će Irving za četiri godine u Netsima zaraditi 141 milion dolara. No, za razliku od Duranta, košarkaš rođen u Australiji imat će opciju da poslije tri godine izađe iz ugovora.

Osim spomenutog dvojca, Netse će pojačati iskusni centar DeAndre Jordan, pa bi tim iz Brooklyna tako vrlo lako mogao postati jedan od glavnih pretendenata za šampionski prsten, naravo tek nakon što se Kevin Durant u potpunosti oporavi od povrede Ahilove tetive, koju je zadobio u finalnoj seriji play-offa protiv Toronta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.