open-navfaktor-logo
search
Islamabad
Džaferović i Qaise: Bilo bi važno da se BiH uključi u veliki trgovinski projekt između Kine i Pakistana
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je danas u Islamabadu s predsjednikom Nacionalne skupštine Parlamenta Pakistana Asadom Qaiseom o unapređenju parlamentarne saradnje, javlja izvještač Fene iz Pakistana.
05.11.2020. u 09:51
get url
text

Kako je istaknuto parlamenti BiH i Pakistana imaju formirane grupe prijateljstva između dvije zemlje koje bi trebale nastaviti rad na unapređenju parlamentarne saradnje jer je i to način širenja prijateljskih veza.

- Parlamentarna saradnja je važna jer se najveći dio posla u okviru parlamenata - podvukao je Džaferović.

Napomenuo je da se ova posjeta realizira uime tročlanog Predsjedništva BiH te u saradnji s Vijećem ministara BiH, dodajući da prijateljski odnosi dosežu najviši nivo kada se uspostavi saradnja između parlamenata, vlada i šefova država dviju zemalja.

Sugovornici su ocijenili da bi se trebalo raditi na unapređenju trgovinske razmjene koja nije ispunila svoj puni kapacitet. Predsjednik Nacionalne skupštine Parlamenta Pakistana Asad Qaise ocijenio je da dvije zemlje imaju prijateljske odnose koje je potrebno jačati.

Kako je istaknuo bilo bi važno da se Bosna i Hercegovina uključi u veliki trgovinski projekt između Kine i Pakistana koji podrazumijeva velike ekonomske prednosti. Džaferović je danas posjetio komandu Vojske Pakistana i odao počast poginulim šehidima. U nastavku posjete predsjedavajući Predsjedništva BiH susrest će se s predsjednikom Islamske Republike Pakistan Arifom Alvijem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.