Sagovornici su ocijenili da su bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Islamske Republike Pakistan izuzetno dobri, te da se odvijaju u duhu prijateljstva dvije države. Konstatovano je da Bosna i Hercegovina od prvog dana svoje nezavisnosti ima izuzetnu podršku Pakistana, a ona je naročito bila vidljiva tokom agresije na našu zemlju. Istovremeno, Bosna i Hercegovina je pružala pomoć Pakistanu u teškim trenucima, kakav je bio veliki zemljotres iz 2005. godine.

Razgovarano je i o detaljima ranije dogovorene posjete predsjedavajućeg Džaferovića Pakistanu, koja bi trebalo da doprinese dodatnom jačanju prijateljskih odnosa dviju država. S obzirom na pandemiju koronavirusa, posjeta će biti realizovana čim to dozvole okolnosti.

VEZANI TEKST - Radončić: Deportovat ćemo migrante iz BiH, ako treba i pakistanski ambasador će biti persona non grata

Ambasador Rao informisao je predsjedavajućeg Džaferovića da je Ambasada Pakistana spremna za punu saradnju sa institucijama BiH u borbi protiv ilegalnih migracija i da to nije bilo, niti će biti dovedeno u pitanje. Predsjedavajući Džaferović je naglasio da je Bosna i Hercegovina jako zainteresovana da zajedno sa svojim partnerima rješava pitanje ilegalnih migracija. Naglasio je da su pri tome neprimjerene i nedopustive prijetnje i uvrede ambasadorima akreditovanim u našoj zemlji.

Predsjedavajući Džaferović je ambasadora Raoa zamolio da prenese iskrene čestitke premijeru Pakistana Imranu Khanu i pakistanskom narodu, povodom početka ramazana, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.