Zajedno sa studenticama Anesom Karaman, Delilom Islamović i Lamijom Dedagić, članicama tima koji je osvojio prvu nagradu, prijemu su prisustvovali i dekanesa Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Zinka Grbo i Harun Išerić, asistent na Pravnom fakultetu i trener pobjedničkog tima.  

Članice pobjedničkog tima su i studentica Emina Kukuljac i Anesa Šećerkadić, kao trenerica pobjedničkog tima. 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Džaferović čestitao je pobjednicama i Pravnom fakultetu, kazavši da ovaj izuzetni uspjeh zaslužuje pažnju svih u Bosni i Hercegovini i predstavlja razlog za ponos.  

Dodao je i da ovaj događaj potvrđuje da Bosna i Hercegovina ima obrazovane i jako sposobne mlade ljude, kao i visokoškolske ustanove koje su u stanju biti konkuretne najprestižnijim fakultetima u Evropi.  

Takmičenje je održano u Strasbourgu, u sudnici Evropskog suda za ljudska prava, a odluku o pobjedniku je donijelo vijeće koje su činile sudije Evropskog suda za ljudska prava. 

Pobjednički tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu najprije se pokazao najboljim među predstavnicima pravnih fakulteta u regiji, a u finalnom takmičenju savladao je predstavnike Pravnog fakulteta iz Kopenhagena.